Top 5 skill-uri de care ai nevoie ca să devii antreprenor

Tu ai ce-ți trebuie să devii antreprenor?

Atunci când faci primii pași în antreprenoriat, fiecare sfat este important și de luat în calcul, mai ales atunci când vine de la experți. Cosmin Alexandru, co-fondator și decan al EA – The Entrepreneurship Academy, ne-a povestit care sunt cele 5 abilități de care are nevoie un antreprenor aflat la început de drum.

1. Capacitatea să distingă corect între ce e important și ce nu

„Mulți antreprenori la început de drum se pierd, pentru că încearcă să facă tot felul de lucruri despre care ei cred că aduc valoare începutului de business, dar de fapt îi taie din valoare. În primele luni de viață ale unui business, antreprenorii ar trebui să își dezvolte abilitatea de a spune „nu” lucrurilor care nu țin de dezvoltarea acestuia. În caz contrar, timpul de reușită și de dezvoltare al business-ului se poate scurta.”

2. Deschiderea către experimentare continuă

„În antreprenoriat, mai ales la început de drum, este esențial să-ți testezi orice prezumție despre produs, piață sau clienți cât mai repede, la contactul cu realitatea. Apoi, este important să-ți ajustezi acțiunile în conformitate cu noile informații.”

3. Capacitatea să creeze parteneriate sustenabile atât în interiorul echipei de start, cât și cu furnizori sau clienți

„Nimic sustenabil nu se poate face de unul singur în antreprenoriat. Așa că, de multe ori, succesul începutului de drum depinde de calitatea relațiilor pe care antreprenorul le poate crea cu persoanele-cheie pentru succes, din interiorul sau din afara firmei.”

4. Abilitatea să înțeleagă și să folosească imaginea de ansamblu

„Dacă ideea de business e scalabilă (condiția ca un business la început de drum să poată fi numit start-up), atunci e foarte important ca antreprenorul să poată înțelege contextul mai larg în care va evolua business-ul lui. În plus, ar trebui să descopere cum ar putea folosi informații de ordin economic, social, tehnologic etc. disponibile public. Primii care înțeleg corect corelațiile și cauzalitățile de ordin macro au cel mai mult de câștigat în efortul de scalare.”

5. Capacitatea să construiască relația dintre muncă, valoare și bani în mod corect

„Mulți viitori antreprenori caută idei care să-i entuziasmeze, dar nu au exercițiul transformării muncii în valoare și apoi în bani. Se concentrează prea mult pe caracteristicile produsului sau serviciului și prea puțin pe ceea ce e cu adevărat valoros pentru un client care ar fi dispus să plătească pentru a obține acea valoare sau acel avantaj.”

So, acestea sunt doar 5 cele mai importante skill-uri pe care un antreprenor ar trebui să și le dezvolte. Poate face asta prin două modalități: prin practică și prin ajutor din partea experților, iar studenții noștri au parte de ambele.

 

Aplicațiile la EA sunt deschise. Verifică aici care este următorul deadline! 

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri