Admitere

Procesul nostru de admitere este deschis pe tot parcursul anului, iar aplicanții eligibili trebuie să aibă un nivel educațional minim de clasa a XI-a în liceu.

Deținerea certificatului de engleză înainte de a aplica nu este obligatorie, dar aplicanții trebuie să aibă un nivel bun de engleză.

Admitere Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse

Calendar de Admitere

Etapa din aprilie

4 Iunie
Deadline de trimitere al aplicației online (23:59)
6 Iunie
Online Bootday
8 Iunie
Interviu final online

Care sunt etapele de admitere?

Există trei etape de admitere:

Aplicația online

Un formular online pe care aplicanții trebuie să îl depună, cuprinzând aspecte precum detalii personale și academice, două eseuri argumentative, un videoclip și un CV. (Timp investit: 3 ore).

Bootday

O zi plină de lucru, petrecută la facultate. Scopul zilei este ca aplicanții să aibă o privire de ansamblu despre cum arată o zi obișnuită din viața unui student la facultate. Vor rezolva o provocare de afaceri adevărată, vor lucra în echipă, vor învăța de la experți, vor interacționa cu studenții și antrenorii. Bootday-urile actuale au loc pe o platformă online (Zoom) pentru o durată aproximativă de 6-7 ore.

Interviu și testare

O sesiune de interviu online/offline centrată pe experiența aplicantului de până acum în proces. Observațiile de la Bootday vor fi abordate. (Timp investit: 1 oră).

Procesul de aplicare. Care sunt pașii cronologici ai admiterii?

Care este
calendarul de admitere?

Un formular de înscriere online pe care aplicanții trebuie să îl depună, cuprinzând aspecte precum detalii personale și academice, un videoclip și un CV.

Formularul de înscriere online poate fi depus în orice moment. Evaluarea se va face după termenul limită oficial (vezi calendarul de admitere) iar răspunsul va fi trimis în maximum 3 zile după acel termen.

Dacă aplicația online nu îndeplinește standardele cerute, poate să fie respinsă sau aplicantului i se poate cere să o refacă și va primi un alt termen limită de depunere (după aceea, aplicația poate fi doar acceptată sau respinsă). În cazul în care aplicația online este admisă de Consiliul nostru de Admitere, aplicanții sunt invitați să experimenteze facultatea într-o interacțiune de o zi cu alți solicitanți, numită Bootday (vezi calendarul de admitere). Aici candidații vor vedea cum arată o zi obișnuită din viața unui student. Vor rezolva o provocare de afaceri adevărată, vor lucra în echipă, vor învăța de la experți, vor interacționa cu studenții și antrenorii.

Toți participanții la Bootday sunt apoi invitați la o sesiune de interviu online/offline centrată pe experiența aplicantului de până acum în proces (la începutul săptămânii după Bootday). Observațiile de la Bootday vor fi abordate. Înainte de interviu, aplicantul va trece printr-un test cognitiv și de personalitate de 30 de minute, care va fi, de asemenea, subiect de conversație în timpul interviului.

În termen de o săptămână de la interviu, toți candidații vor primi răspunsul final. Răspunsul poate fi:

Da – aplicantul are la dispoziție 2 săptămâni pentru a-și confirma locul prin plata unui depozit de 10% din taxa anuală de școlarizare. Confirmarea presupune: locul de student este garantat, acesta este adăugat în comunitatea online a viitorilor studenți, va fi în strânsă legătură cu comunitatea EA și va fi invitat la o multitudine de evenimente de învățare, el/ea va avea acces la instrumentele de finanțare;

Poate – Aplicantul primește feedback cu privire la ce trebuie îmbunătățit și este invitat la un alt Bootday, fără a parcurge pasul 1, adică Aplicația Online

Nu – Aplicantul primește feedback cu privire la performanța sa și nu poate aplica din nou.

Dacă un aplicant primește un răspuns final pozitiv, acesta are la dispoziție 2 săptămâni din momentul în care îl primește, pentru a-și confirma locul, achitând un avans de 10% din taxa anuală de școlarizare (se va deduce din taxa de școlarizare din primul an) și pentru a semna contractul de student.

În momentul în care un aplicant își confirmă locul, el este considerat viitor student. În consecință, este adăugat în comunitatea online unde își va întâlni viitorii colegi, va fi ținut aproape de comunitatea EA, va fi invitat la diferite evenimente de învățare și comunitate (online și offline).

După examenul de absolvire, viitorii studenți vor  primi factura pentru taxa de școlarizare și vor depune o serie de documente obligatorii (cum ar fi Certificatul de limba engleză, Diploma de Liceu, Diploma de Bacalaureat).

… și începe primul an universitar

Care sunt actele necesare pentru înscriere?

După acceptare și confirmare a locului, viitorul student va trebui să îndeplinească două ultime cerințe obligatorii:

 • – Promovarea examenului de Bacalaureat;
 • – Furnizarea unui certificat valabil de limba engleză (imediat după examenul de Bacalaureat), unul dintre cele menționate mai jos, cu următoarele punctaje aferente:
  • IELTS Academic (scor minim 6,0)
  • TOEFL (scor minim iBt 80, pBt min 550)
  • TOEIC 670
  • Cambridge Certificate in Advanced English (CAE, C1)
  • Cambridge Certificate Proficiency in English (CPE, C2)
Care este cea mai importantă etapă de admitere?

Care este cea mai importantă etapă de admitere?

A doua etapă, și anume Bootday, are cea mai mare pondere în procesul de admitere. Aplicanții au șansa de a vedea cum ar putea arăta o zi mai intensă la EA (interacționează cu antreprenori, rezolvă o provocare de afaceri, primesc feedback, lucrează în echipă, interacționează cu experți, antrenori, elevi mai mari etc.)

Care este cea mai importantă etapă de admitere?

Întrebări frecvente

Da, poți aplica și fără. Termenul limită de prezentare este imediat după susținerea examenului de bacalaureat. Ceea ce este necesar în procesul de admitere este un nivel foarte bun de limba engleză, dat fiind faptul că toate etapele, cu excepția interviului, sunt în limba engleză.

Nu avem nevoie de o notă anume la Bacalaureat, dar ai nevoie de Diploma de Bacalaureat atunci când te înscrii ca student la EA. Ca rezultat, trebuie să-l treci cu succes.

Maxim de două ori, în felul următor:

 • Formular de cerere: ți se poate cere de către Consiliul de admitere să îl refaci până la un anumit termen dacă ei consideră că nu este suficient pentru formarea unei opinii
 • Bootday & Interviu: după aceste 2 etape, răspunsul pe care îl primești ar putea fi „Maybe”, ceea ce înseamnă că vei fi invitat la un alt Bootday și ulterior, la un alt Interviu.

Chiar dacă aplici cu mult timp înainte, și ești acceptat, academia, în cazul tău, va începe în toamna după absolvirea liceului și examenul de Bacalaureat.