De vorbă cu experții EA – The Entrepreneurship Academy: Interviu cu Iulian Harpa, analist financiar

Orice antreprenor aflat la început de drum în carieră are nevoie de sprijin. La EA – The Entrepreneurship Academy ăsta este rolul experților: să fie alături de studenți din prima zi de facultate, până când devin absolvenți și dețin propriile lor business-uri. 

Am stat de vorbă cu unul dintre experții facultății noastre din 2021, Iulian Harpa, ca să aflăm mai multe despre el și rolul pe care îl are în parcursul educațional și profesional al studenților noștri. Iulian este Managing Partner pentru HiM Public Affairs, o firmă de consultanță cu peste 10 ani de experiență în sectorul energetic.

Care este rolul tău în parcursul academic al studenților de la EA?

Rolul meu este de profesor și analist financiar. Mai exact, alături de studenții mei construim business-planurile pentru afacerile lor.

Care este parcursul tău profesional?

Am avut șansa să lucrez în corporații mari, pe toate continentele și să acumulez din pragmatismul business-ului american. România a devenit pentru mine o bună oportunitate, o țară aflată în dezvoltare și unde, cu muncă multă și perseverență, poți implementa un sistem de lucru coerent, humble și accurate.

Care crezi că sunt cele mai importante calități pentru un antreprenor de succes?

Perserverența, munca și capacitatea de a te reinventa în fiecare zi.

Cum identifici noi oportunități de afaceri și ce factori iei în considerare atunci când le evaluezi?

Un business pe care reușești să-l faci să devină funcțional începe să crească și odată cu dezvoltarea apar permanent noi oportunități: pe unele le vezi și le accesezi…pe altele, din păcate nu!

Care sunt principalele greșeli pe care le-ai făcut în business și ce lecții ți-ai luat din ele?

Contrar a tot ce am învățat în managementul corporatist, continui să mă apropii de oameni chiar dacă asta costă foarte multă energie și timp. Cea mai mare greșeală este să rămâi emoțional în perioade grele, când te confrunți cu decizii dificil de luat.

Cât de important este networking-ul în lumea antreprenoriatului și ce sfaturi ai pentru construirea de relații profesionale solide?

Este foarte important, networking-ul de calitate. O rețea profesională corectă, cu oameni care au reușit sau sunt determinați să reușească te apropie mai repede și mai sigur de destinația dorită.

Cum te menții la curent cu cele mai noi tendințe și tehnologii din industria ta și ce resurse folosesti pentru informații?

Citesc mult și pun presiune pe mine să am sub observație cât citesc lunar și anual. Participarea la evenimente de profil calitative este o altă sursă de dezvoltare și calibrare profesională.

Ce sfaturi ai pentru antreprenorii aspiranți care sunt la început de drum în acest domeniu?

Generația care vine are șanse mari de reușită și sper să le valorifice la maximum! Cred că este important să aibă repere bune, să analizeze câteva opțiuni înainte de-a începe un business ți apoi să persevereze. Cu perseverență și muncă susținută vin rezultatele și implicit încrederea în sine!

Dacă și tu visezi să ai propriul tău business într-o zi, dar nu știi de unde să începi, la EA – The Entrepreneurship Academy ești susținut de experți și profesioniști din domeniu din prima zi de facultate până în ultima. 

Aplicațiile la EA sunt deschise. Verifică aici care este următorul deadline! 

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri