EA Story: Luca Prediger – de la 0 la 30.000 euro profit

Luca Prediger este studentul nostru și fondatorul Karin Kids Events și District 23, două business-uri dedicate organizării de evenimente pentru copii și pentru adulți. A pornit implicându-se în business-ul părinților lui până când a ajuns să-și deschidă propria lui afacere de evenimente pentru adulți (petreceri corporate, private parties).

Vrei să afli cum a arătat parcursul lui în antreprenoriat și ce rezultate are în prezent? Scroll down să afli!

Cum ai început cariera de antreprenor?

Activitățile pe care le fac se desfășoară în cadrul grădiniței părinților mei. Încă de la început m-am implicat în businessul acesta, vară de vară lucrând ori pe șantier ori ca educator. Fiind direct implicat în activitățile cu copiii, ușor ușor, am început să înțeleg ce poate fi îmbunătățit. Pentru că în viitor planul nostru este ca afacerea să treacă din generație în generație, am preluat pentru început tot ce înseamnă evenimente pentru copii și pentru comunitatea din grădiniță.

Pentru că sunt pasionat de industria horeca și având experiență în evenimente de 3 ani, anul acesta mi-am deschis propria mea afacere, iar pe lângă evenimentele pentru copii (summer camp, zile de naștere, sleepovers, etc.), fac evenimente și pentru adulți (petreceri corporate, private parties, etc.)

Ce te-a inspirat să începi această afacere în primul rând?

Totul a început cu o vara înainte să încep facultatea, când ne-am dat seama că pe lângă Tabăra de vară, am putea produce mult mai mult și în zilele libere. În weekend-uri nu se petrecea nimic în curte, așa că am profitat de asta și am venit cu nou concept de “sleepover la cort”. Fiind o tabără de vară, în București este greu de crezut că și copii au oportunitatea să doarmă în tabără. Ceea ce ne permite nouă să facem această experiență unică este faptul că ne aflam în mijlocul pădurii.

Pentru ca acest concept să fie de succes, trebuie în primul rând să convingem clienții, care sunt părinții care plătesc pentru copii. Știind că ideea de a dormi la cort ar fi ceva ce pe copii cu siguranță i-ar atrage, pentru a-i putea convinge pe părinți, ne-am gândit să facem aceste “sleepover” în seara de vineri. Pentru că este începutul de weekend, orice părinte are nevoie să petreacă o seară liniștită, în timp ce copii sunt lăsați pe mâini bune și se bucură de o zi întreagă de distracție.

Cum ai început să dezvolți afacerea ta? Ai avut nevoie de investiții inițiale?

La început investițiile nu au fost așa de mari, pentru ca spațiul deja îl aveam, singurul lucru de care mai aveam nevoie erau corturile. Investiția inițială am primit-o de la tata, dar încă de la primul sleepover am fost convins ca voi reuși să acopăr această cheltuială.

Cum ai reușit să atragi clienți sau să-ți faci cunoscută afacerea?

Având deja clienții din grădiniță, nu a fost așa de greu să reușesc să îi și conving, iar pentru fiecare concept nou pe care îl implementez, comunitatea din grădiniță este prima informată de ce evenimente urmează.

Pentru a atrage și persoane din exterior, social media cred că este cea mai bună soluție.

Ce obstacole sau provocări ai întâmpinat pe parcurs și cum le-ai depășit?

Cea mai mare provocare este vremea, dar niciodată nu s-a întâmplat să nu ne ținem de promisiuni. Indiferent de ce vreme sau orice altceva intervine, am învățat că trebuie să te adaptezi ușor la orice situație și să fii întotdeauna deschis la orice soluție.

Care au fost cele mai mari realizări ale afacerii tale până acum?

Cea mai mare realizare din afacerea asta a fost în vara trecută, când am reușit să ating o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro, cu un profit de 30.000 de euro.

Ce lecții importante ai învățat din experiența de a conduce propria afacere?

Să nu mă las niciodată tras în jos de fricile mele. Dacă reușești să te adaptezi la situație fără să te panichezi, cu siguranță nu vei da greș. 

Care sunt skill-urile de care ai nevoie în meseria ta?

Cred că cel mai bun skill este să fii extrem de deschis și de creativ. Totodată, pentru mine a fost întotdeauna o plăcere să lucrez cu copiii și cred că datorită lor și faptului că intru în joaca lor, le pot înțelege mereu care cerințele, pentru a-i face fericiți și întotdeauna să fie entuziasmați să vina la noi.

Ce ar trebui să știe tinerii care vor să-și deschidă un business în organizarea de evenimente?

Depinde foarte mult de tipul de evenimente. Poate nu mulți consideră că evenimentele pentru copii pot avea succes, dar gândul pe care trebuie să îl ai este cum gândesc părinții și ce își dorește fiecare pentru copilul lui, pentru a avea succes.

Legat de evenimentele pentru adulți, respectiv evenimente corporate sau petreceri private, este foarte important ca clientul să nu se streseze absolut deloc, să simtă că îi ești la dispoziție și îți dorești același lucru ca el. Pentru că metoda asta o folosim și când vine vorba de grădiniță, pentru noi sunt foarte importante vizitele. O dată pentru că putem avea o interacțiune directă cu clienții, pot vedea și locul și le putem explica mult mai transparent tot ce facem. Iar în felul acesta ne putem selecta clienții, pentru a ne păstra “reputația”.

Cum a contribuit educația ta la EA – The Entrepreneurship Academy la dezvoltarea și succesul afacerii tale?

În primul an ceea ce m-a ajutat enorm a fost dezvoltarea personală. Consider că facultatea asta a reușit să ne schimbe pe toți în ceea ce înseamnă perspective asupra business ului, dar în același timp ne dezvoltă foarte mult ca oameni.

Există elemente specifice din cadrul programului care au avut un impact semnificativ asupra modului în care îți conduci afacerea?

Ceea ce m-a ajutat pe mine cel mai mult este faptul că facultatea se axează foarte mult pe lucrul în echipă și întotdeuna interecționăm cu oameni noi. Așa am învățat să profitam de orice oportunitate ne iese în cale.

Ce sfaturi ai pentru alți studenți care își doresc să-și înceapă propria afacere în timpul facultății?

Take the risk! Fii deschis și ai răbdare, pentru că întotdeauna există nevoie pe piață.

Vrei să fii la curent cu experiențele internaționale ale studenților noștri? Urmărește-ne pe InstagramFacebook sau TikTok!

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri