De ce alege generația Z antreprenoriatul? – pentru libertate

Larisa și Karla sunt studentele noastre de anul 2 și fondatoarele brandului MoreAmour

Cele două studente și-au deschis business-ul în anul 2 de facultate, pornind de la o pasiune comună: fashion-ul. 

„MoreAmour a pornit din nevoia noastră de a găsi piese vestimentare diferite față de ce vedem în mass-market. Auzeam foarte des în jurul nostru faptul că fetele care se regăsesc în customer target-ul nostru se confruntă foarte des cu momente în care nu mai știu la ce brand-uri să apeleze. Am adoptat un model de made-to-measure clothing tocmai din nevoia de a customiza cât mai mult produsele și experiență cumpărătorilor.”

 Ce v-a motivat?

„Motivația principala a fost, evident, pasiunea pentru fashion și tot ce înseamnă această industrie. Pe lângă asta, ne-am dorit foarte mult să lucrăm la un business în timpul facultății, prin care să putem învăța și să cunoaștem oameni. Un alt factor important este nevoia de a deveni independente din punct de vedere financiar. Ne-am dorit să îmbinăm în viețile noastre 2 pasiuni pe care le avem în comun: antreprenoriatul și fashion-ul.”

Ce obstacole ați depășit ca antreprenoare?

„Fiind încă la început, ne-a fost greu să trecem prin toate rolurile pe care ar trebui să le avem într-un business. Suntem în același timp persoanele care se ocupă de partea de inovare de produs, vânzări, marketing, comunicare cu clienți, practic tot ce face o companie.

În același timp, este dificil să ne dăm seama dacă ce facem este bine sau dacă avem o direcție bună. Aici ne sunt de mare ajutor experții și business mentorul nostru prin feedback și îndrumare.

Un alt obstacol a fost să câștigăm încrederea colaboratorilor din cauza vârstei noastre. A durat o vreme până când am reușit să fim mai self-confident și să legăm parteneriate de lungă durată, dar pentru că am dat dovadă de seriozitate și perseverență, asta s-a rezolvat.”

De ce ați ales antreprenoriatul?

„În cazul amândurora, părinții noștrii sunt și ei antreprenori. Putem spune că am fost inspirate și le-am urmat exemplul. Suntem de părere că antreprenoriatul nu te limitează, mai ales într-o industrie creativă, iar pentru noi acest stil de viață a fost mereu o prioritate.”

Ce planuri de viitor aveți pentru business-ul vostru?

„Momentan plănuim să lucrăm în continuare la MoreAmour și să creștem împreună. Visul nostru este ca ceea ce aducem noi pe piața să fie apreciat de cât mai multe fete. Indiferent de care ar fi parcursul brandului, lecțiile pe care le-am învățat și le vom învăța în tot acest proces merită tot efortul depus. Oricât de mult am învață la cursuri teorie despre vânzări, marketing, research, niciodată nu vor avea același impact precum experiențele resimțite pe propria piele.”

Ce v-ați fi dorit să știți înainte să faceți primii pași în lumea antreprenorilor?

„Ne-ar fi plăcut să știm că în business nu este vorba despre noroc. Încă de la început, ne uităm în jurul nostru la persoane pe care le admirăm, fondatoare de afaceri de succes și ne gândeam de ce nu avem și noi parte de asemenea evoluție. Nimeni nu afișează eșecurile și de aceea am avut o impresie greșită despre tot ce înseamnă lansarea unui business.

Un alt lucru pe care l-am aflat din propriile greșeli, este faptul că trebuie să cunoști foarte bine piața și nevoile clienților cărora te adresezi.”

De ce recomandați EA – The Entrepreneurship Academy?

„Ambele suntem de aceeași părere, aceea că EA este locul perfect unde te poți dezvolta într-un mediu antreprenorial. A fost un șoc pentru noi când după 12 ani de stat în băncile școlii, a trebuit să ne deschidem un business încă din primul an și să începem să luăm decizii. Nu regretăm nimic și cu toate că încă ne adaptăm la schimbările care s-au întâmplat în viețile noastre, ne bucurăm de tot procesul prin care am trecut și de dezvoltarea noastră ca indivizi.”

Larisa și Karla ne-au demonstrat că de la pasiune la business nu sunt decât câțiva pași, iar atunci când ai alături de tine experți și colegi la fel de pasionați ca tine, tot procesul este mai frumos. 

Poveștile studenților noștri te inspiră? Hai și tu în lumea antreprenoriatului. VEZI care este următorul deadline de aplicare la EA – The Entrepreneurship Academy!

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri