5 pași ca să crești o afacere de la 0

Ești încă la liceu, dar te pasionează mediul de business și ți-ai dori să ai propria ta afacere în viitorul apropiat? Știm că poate părea greu, dar studenții noștri sunt cel mai bun exemplu că se poate.

On top of that, studenta despre care îți povestim astăzi și-a găsit ideea de afacere chiar înainte să susțină examenul de bacalaureat. Este vorba de Andreea Găitan, fondatoarea Învațăde10, o platformă care te ajută să înveți structurat pentru examenele dificile. Let’s take a look!

Care este povestea business-ului tău?

Experiența mea cu învățatul pentru BAC m-a inspirat să creez ÎNVAȚĂde10. Atunci când am început să mă pregătesc pentru examene, am realizat că aveam o mare problemă: nu știam cum să învăț ca să rețin informația pe termen lung. Mi-am dat seama destul de rapid ca nu pot învăța de pe cărți lipsite de culoare, imagini și structură.

Așa ca, mi-am făcut propriile notițe, mi-am adunat imagini și am descoperit tot felul de metode de studiu foarte eficiente. Schimbarea pe care am făcut-o la stilul meu de învățare m-a ajutat să obțin note frumoase la BAC: 9,50 la română, 9,80 la mate și 9,80 la biologie. Mai mult decât notele obținute, am realizat cât de important este să știi cum să înveți și că nimeni nu ne învață asta în 12 ani de școală.

Astfel, mi-am propus să ajut elevii să își schimbe stilul de învățat ca să fie eficienți, motivați și productivi. Viziunea mea este să schimb felul în care elevii de liceu din Romania învăță pentru examenele importante din viața lor și să-și atingă potențialul. În acest sens, în prezent lucrez la o platformă educațională care creează o experiență de învățare gamificată care să transforme învățatul pentru BAC într-o activitate ușoară și distractivă.

Care au fost cei cinci pași pe care i-ai urmat ca să-ți crești afacerea de la 0?

1. Am identificat problema

Elevii de liceu au prea multă informație de memorat și nu este prezentată într-un format care să faciliteze procesul de învățare, cărțile fiind stufoase, lipsite de culoare, structură și imagini.

2. Am găsit soluția

Un kit pentru BAC-ul la biologie care transformă materia stufoasă, dificilă de înțeles în materiale ușor de memorat, ce stimulează memoria vizuală.

3. Am validat ideea

Pentru a testa dacă într-adevăr există această problemă la nivel macro, am creat o comunitate pe Instagram unde am început să postez sneak peek-uri din acest kit. Astfel, am adunat feedback de la elevi și am obținut tracțiune, iar asta mi-a dat încredere să înaintez în procesul de crearea produselor.

4. Am lucrat la produs

Timp de două luni, am lucrat la kitul BIOde10: am creat materialele, le-am verificat cu ajutorul profesoarei mele de biologie din liceu, am testat mai multe tipografii pentru a-mi găsi un producător, am făcut prototipul și am pregătit campania de marketing pentru lansare.

5. Am creat un sistem de vânzare organic

Mai mult decât vânzările kiturilor, mi-am dorit să ajut elevii din comunitate să își îmbunătățească procesul de învățare. Așa că, am început să postez tips & tricks legate de învățat și să creez o conexiune autentică între mine și comunitate.

În tot acest proces de creare și dezvoltare a afacerii mele au contribuit și resursele puse la
dispoziție de facultatea mea. Am putut să mă bazez mereu atât pe sprijinul și feedback-ul
colegilor mei de echipă, cât și pe ajutorul experților atunci când am întâmpinat dificultăți.

Tip from Andreea: Dacă îți dorești să fii antreprenor, dar nu știi de unde să începi, ți-aș sugera să te focusezi pe rezolvarea unei probleme reale cu care oamenii se confruntă, nu pe o idee de business bazată pe un trend sau pe un produs “nice to have”. Mai mult, încearcă să nu pui foarte multă presiune pe tine, ai tot timpul timpul să reușești!

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri