Cum transformi o simplă fotografie într-un business de succes?

Codrin Dorobanțu este studentul nostru de anul 2 și fondatorul Valderline, un ecommerce inovativ care unde transformă fotografii din mediu urban în tablouri abstracte. Business-ul lui are o poveste care poate inspira, așa că a vrut să o împartă cu voi.

Cum ți-ai deschis primul business?

„Povestea fotografiilor mele pleacă dintr-o întâmplare cel puțin interesantă care mi-a influențat drumul în viață.

Am dat întâmplător pe internet peste o fotografie abstractă care mi-a atras atenția, neștiind ce este la început. Ulterior am aflat că fotografia surprindea un colț de gard ruginit, pozat de la câțiva centimetri distanță. Am rămas șocat că detaliile unui gard pot fi atat de frumoase odată scoase în evidență.

Am ieșit pe stradă și am privit pentru prima oară lumea cu alți ochi. Mă uitam la asfalt, la pereți, la tot ce mă înconjura și simțeam frumusețea din jurul meu. Am decis să încep să fac și eu fotografii în acest stil deoarece detaliile din împrejurimi mă fascinau și îmi dădeau o stare bună, o stare de fericire. O făceam pentru mine, pentru că mă simțeam liber. Mă plimbam pe stradă, observam ceva interesant și îl surprindeam.

Perspectiva este totul și fiecare alege cum să privească lucrurile. Eu când ies la fotografiat aleg să privesc lucrurile diferit și să mă uit numai la frumosul „invizibil”. Simt că ofer detaliilor posibilitatea să strălucească și să nu mai fie uitate niciodată.”

The A. Tablou abstract Canvas. Valderline.ro

Ce imagini te inspiră să fotografiezi și să le transformi în tablouri?

Am realizat că oamenii etichetează destul de des ce văd, fără să vadă în profunzime detaliile din spatele întregului – aici mă refer inclusiv la relațiile interpersonale. Am simțit că lucrurile pe lângă care trecem zilnic pot fi o amintire constantă în casele oamenilor, că suntem înconjurați de frumos la tot pasul. Un vizual care îți amintește să fii fericit și să apreciezi tot ceea ce ai în jurul tău. Un vizual care îți amintește că uneori e bine să faci o pauză și să te detașezi de moment pentru a vedea lucrurile din altă perspectivă.

The Call. Tablou abstract Canvas. Valderline.ro

Cine este Codrin Dorobanțu și din ce perspectivă vede el lumea?

„În clasa a 12-a eram ca majoritatea tinerilor, indecis cu privire la drumul pe care îmi doresc să îl iau în viață. Am fost învățat de mic să mă uit la orice problemă din mai multe unghiuri și să văd mereu partea plina a paharului, iar după un an de studii în străinătate, am decis să mă întorc și să îmi urmez visul de a deveni antreprenor. Astfel, m-am hotărât să îmi încep călătoria antreprenorială și m-am înscris la EA – The Entrepreneurship Academy.”

Cum te-a ajutat facultatea să-ți transformi pasiunea într-un business?

Aș menționa că eu sunt ceva mai mult student-antreprenor decât artist. Având în vedere că modelul educațional de la EA – The Entrepreneurship Academy impune să ai o afacere profitabilă încă din primul an de studii. Sunt recunoscător facultății mele pentru că m-a făcut ies din zona de confort și m-a încurajat să îmi deschid  un business. Am început cu un magazin de ecommerce unde îmi vindeam fotografiile printate și întinse pe canvas gândite sub forma de tablou. Obiectivul meu a fost de la bun început să îmi pot susține taxa de școlarizare și să devin independent financiar, făcând ce îmi place.”

Te-a inspirat povestea studentului nostru? Atunci te așteptăm și pe tine să-ți urmezi visul și să devii antreprenor. Vezi care este următorul deadline de aplicare la EA – The Entrepreneurship Academy!

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri