Students QA

Business sau alt domeniu? Ce facultate să aleg?

- eveniment dedicat elevilor de liceu -

Ești în clasa a 12-a și ai multe facultăți în minte, printre care și cea de businessCum poți să-ți dai seama cu adevărat care e alegerea potrivită pentru tine?

Deciziile legate de viitorul tău cântăresc mult, poate de asta te sfătuiești cu părinții sau prietenii. Și studenții noștri au trecut prin acest proces – mulți dintre ei au oscilat între o facultate de business și o facultate cu o specializare care le oferea o meserie.

Te așteptăm la Q&A with EA Students, evenimentul nostru online, unde vei avea ocazia să afli mai multe detalii despre poveștile studenților noștri care au trecut prin aceleași etape ca tine. 

18/04/2024, 17:30-18:30, Zoom. Înscrie-te acum
Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse
Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse
Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse

Emilia Nicolae

Studentă în anul 1

Numele meu este Ema și, datorită experienței mele în domeniul artelor și a unei viziuni antreprenoriale, am fondat recent propria mea afacere în industria bijuteriilor. Încă din perioada liceului, am studiat intens artele și mi-am propus să urmez o facultate în același domeniu inițial, văzând-o ca pe o pregătire esențială pentru viitoarea mea inițiativă antreprenorială. Cu toate acestea, înainte de a lua această decizie importantă, am avut o perioadă de analiză, întrebându-mă dacă acesta este cu adevărat drumul meu, dacă ar trebui să explorez oportunități în altă țară și dacă anii de studii suplimentare în domeniul artelor ar putea fi o investiție valoroasă sau o pierdere de timp.

Într-o zi, am descoperit întâmplător EA-The Entrepreneurship Academy, iar oferta educațională și programul  m-au captivat instantaneu. Am început să cercetez cu mai multă atenție, vorbind cu studenți actuali și urmărind cu interes prezența pe diverse platforme de socializare.

Acum, ca studentă în anul 1 și antreprenor, mă bucur de toate resursele și oportunitățile pe care le oferă instituția, iar participarea mea la diverse evenimente și programe educaționale mă ajută să îmi extind rețeaua de contacte și să întâlnesc personalități importante din lumea afacerilor.

Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse
Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse

Matei Bobariu

Student în anul 1

Chiar dacă am simțit și știut că vreau să fac business de când eram în clasa a 11-a, părinții mei nu m-au lăsat să vin la EA în primul meu an de facultate, din cauza unor preconcepții legate de facultățile private din România. În acest context, deoarece veneam de pe un profil de filologie din liceu, am ales ca primul meu an de facultate să fie la Publicitate. După ce am început, am simțit că nu îmi era locul acolo, așa că m-am interesat mai mult de EA- The Entrepreneurship Academy și de revenirea la domeniul pe care mi-l doream inițial: business.  I-am convins și pe părinți că aici vreau să studiez și m-am lăsat de Publicitate, aplicând ulterior la EA. Pentru mine, alegerea de a face business a fost un pas în direcția corectă. Fiind trecut și printr-o facultate în alt domeniu, având mai multe joburi, am știut clar că vreau să fac business, că vreau să îmi creez o companie și să o cresc, să eșuez și să încerc din nou și din nou până excelez.

Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse
Rotating Elipse Rotating Elipse Rotating Elipse

Albert Ștefănescu

Student în anul 1

Încă din gimnaziu, dădeam testele vocaționale peste cap. Pur si simplu voiam să le fac pe toate, dar în același timp parcă niciuna nu suna a mine. Pe întreg parcursul liceului mă panicam la întrebările “La ce facultate te duci? Ce vrei să faci?”. De-a lungul celor patru ani de liceu m-am orientat si reorientat către tot felul de domenii: de la arhitectură și fotografie până la inginerie și informatică. Într-o anumită măsură, voiam să le experimentez pe toate. Însă știam un singur lucru: nu vreau să fiu angajat. Astfel că antreprenoriatul era singura variantă care îmi lăsa libertatea de a schimba oricând domeniul in care operez. În același timp, tot antreprenoriatul reprezenta cel mai accesibil mod de a-mi asigura și libertatea financiară dupa care tânjeam.

Odată aleasă direcția academică, urmatoarea întrebare era: “Care facultate?” Singura mea condiție era să se lucreze și să se învețe practic. Din perspectiva mea, antreprenoriatul se învață pe teren, greselile sunt manualele, oamenii din jur sunt profesorii nostri, teza finală este însăși viitorul tău. Pe lângă asta, atât timp cât nu mergi la facultate să pierzi timpul, ea trebuie să-ți asigure un spațiu în care să poți crește și pe plan personal. Până la urmă, cum ești tu cu tine și oamenii din jur este mult mai important decât orice scop, carieră sau mașină.

Ce vei afla

Pe 18 aprilie, de la  17:30, la Q&A with EA Students, poți afla răspunsuri la întrebările tale, plecând de la experiența studenților noștri de anul 1 – Emilia Nicolae, Matei Bobariu și Albert Ștefănescu. 

  • Care e procesul prin care au găsit cele mai bune opțiuni de studiu
  • Cum și-au dat seama care sunt programele de licență relevante
  • Când și cum și-au dat seama că o facultate de business este potrivită pentru ei
  • Cum reușesc să îmbine o facultate de business fără să renunțe la pasiunile lor pentru alte domenii de studiu
  • De ce au ales o facultate de business din România și nu una din străinătate

Unde va avea loc?

Evenimentul este 100% online și gratuit.

Înscrie-te și vei primi pe email linkul de Zoom pentru evenimentul organizat de EA – The Entrepreneurship Academy.

Înscrie-te acum

Partenerii noștri