INVESTEȘTE
PENTRU VIITOR

Dă valoare impozitului tău: folosește 20% din impozit pentru a dezvolta noile generații de antreprenori!

Toate companiile din România pot folosi 20% din impozitul pe care îl plătesc către stat pentru a sponsoriza o cauză socială în care cred.

Cât poate fi valoarea sponsorizării?

  • 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt impozitate pe profit;
  • 20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi);
  • Din anul 2022, a fost introdusă de către ANAF o nouă facilitate fiscală prin Ordinul nr. 1679/2022. Prin acest ordin, plătitorii de impozit pe profit și cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot redirecționa, prin Declarația 177, sume care reprezintă sponsorizări către organizații non-profit. Asta, în situația în care cheltuielile cu sponsorizarea în anul anterior nu au depășit plafonul pentru sponsorizare (suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit; respectiv 20% din impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor). Contribuabilii care folosesc opțiunea de redirecționare a impozitului pe profit sau a impozitului pe venitul microîntreprinderilor, o pot face prin completarea și depunerea la ANAF a Declarației – în baza contractului de sponsorizare semnat.

Ce aveți de făcut pentru a redirecționa către noi?

1

Stabiliți suma pe care doriți să o donați. (o discuție cu departamentul de contabilitate al companiei va fi cu siguranță necesară)

2

Descărcați contractul de sponsorizare și completați datele companiei.

3

Imprimați contractul, semnați-l, și trimiteți o copie scanată la sponsorizari@entreprenation.ro

Descarcă de aici contractul de sponsorizare pentru 20% din impozitul pe profit/venit

Atât Legea sponsorizării cât și Codul Fiscal permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit sau pe venit să ofere sponsorizări organizațiilor din anumite domenii și să beneficieze de facilități fiscale. Pe scurt, companiile pot dona până la 20% din impozitul pe profit sau venit (după caz). Descarcă mai multe detalii despre acest tip de sponsorizare.

Descarcă de aici contractul de sponsorizare pentru Declarația 177

În 2022, o nouă facilitate fiscală a fost introdusă de către ANAF prin care plătitorii de impozit pe profit sau pe venit (microîntreprinderi) pot redirecționa, prin Declarația 177, sume reprezentând sponsorizări către organizații non-profit în situația în care cheltuiala cu sponsorizarea în anul anterior nu a depășit plafonul pentru sponsorizare. Descarcă un document cu mai multe informații despre sponsorizarea prin D177.

Pentru detalii suplimentare intrați în contact cu noi pentru a vă facilita procesul de donație: 0784.211.644

NOTĂ IMPORTANTĂ: Ghidurile și detaliile din această pagină au caracter informativ și nu reprezintă consultanță fiscală profesională. Pentru informații și detalii vă recomandăm consultarea prevederilor legislative și a unui departament contabil.

Partenerii noștri